Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. A sütik használatát bármikor letilthatja! Bővebb információkat erről Adatkezelési tájékoztatónkban olvashat.

Elfogadom
Termékek Menü

JOUSSET PARFUMS ACCIDENT à LA VANILLE LE PARFUM 50ml

Ár:
63.000 Ft (49.606 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Raktáron
Fejillat: Vanília
Szívillat: Vanília, Szantálfa
Alapillat: Vanília, Styraxgyanta
Űrtartalom: 50ml
Illatcsalád: gourmand
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az Accident À La Vanille egy parfümös óda a vaníliához, mely felfedi ennek a különleges fűszernövénynek szinte valamennyi olfaktorikus aspektusát, a finoman lágy és krémesen olvadó gourmand érzékiségétől egészen a sötétebb és mélyebb, részegesen gyantás és füstösen száraz oldaláig.
A La Collection Noire kollekció vaníliásan fénylő csillaga nem csupán egy elképesztően csábító aurát varázsol viselője köré, melynek érdekessége, hogy az idő múlásával az illat egyre intenzívebbé válik a bőrünkön.
Nem itt ér véget az illat varázsereje!
Az Accident À La Vanille kiválóan alkalmas arra is, hogy a kollekció további darabjaival, vagy akár egy saját kedvenc illattal rétegezzük. Aktuális hangulatunknak, az évszaknak vagy adott eseménynek megfelelő alkalmi illatunkat úgy hozhatjuk létre, hogy minden egyes alkalmazott illatréteg valami újat, egyedit és különlegeset vigyen a végső összhatásba.
Az illat nyitánya egy különleges, vaníliával édesített, frissen pattogatott kukorica könnyed, pörkölt aromáit idézi fel, mely szinte azonnal puha vaníliapehelyként vonja be bőrünket.
A halkan izzó vaníliarétegek mély és gazdag, folyamatosan változó, könnyedén hullámzó aromái egymásba olvadnak, egyik pillanatban szárazabb szantálfás oldalukat, majd ködös rumaromás és Bourbon-vaníliás gourmand esszenciájukat kidomborítva.
A háttérben folyamatosan egy halk krémes suttogás érezhető, melyből csupán a styrax gyanta visszafogott füstössége lendíti át a kompozíciót a sötétebb oldalra, melybe vízesésként omlik bele a cukornádpárlatból készült rum alkoholos frissessége.
A fűszeres gyanták fahéjasan karamellizált árnyalatainak hullámai közt csalfa fehér virágok puha szirmainak fátyolszerű illata is feldereng egy röpke sóhaj erejéig.
 
A világ egyik legkedveltebb fűszere a vanília, az őserdei fák koronájába tapadógyökereivel felkúszó orchideaféleség, melynek termését a közép-amerikai aztékok már több ezer évvel ezelőtt is ismerték és használták kedvenc italuk, a kakaó vagy csokoládé (xocoatl - habos, vagy keserű víz) ízesítésére.
A növényen beérett termések még nem illatosak, a fűszervanília jellegzetes illata és feketésbarna színe egy speciális utókezelés alatt alakul ki, melynek során leforrázzák, majd heteken keresztül napon hevítik és gyapjúval kipárnázott hordókban fonnyasztva fermentálják.
Évszázadokon át nem sikerült a növényt más trópusi vidéken meghonosítani, csupán a 19. században jöttek rá, hogy egy kizárólag Mexikóban élő méhfaj, és egy erre specializálódott kolibrifaj képes a csupán egyetlen napig nyíló virágok beporzására.
Ezután kezdték el mesterségesen kézzel beporozni a virágokat. Így válhatott a világ legnagyobb vaníliatermelőjévé Madagaszkár, amely az összes vaníliatermelés mintegy 80 százalékát adja.
A több mint 100 fajta vaníliából általában 4 félét használnak a világon: a gazdagon érett gyümölcsös aromájú madagaszkári Bourbon vaníliát, az édeskésen fűszeres mexikói vaníliát, a tahiti vaníliát, mely gyümölcsösen meggyes, néha szilvás mósusz illatú és a füstösebb aromájú indonéz vaníliát.
Az idő- és munkaigényes kézi beporzás miatt a vanília a második legdrágább fűszer a világon a sáfrány után.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: gourmand, Jimmy_Bodin, vanília