Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Masque Milano L'Attesa III.I Edp- Unisex

Ár:
16.900 Ft (13.307 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Szállítási díj: 1.290 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten
Fejillat: Olasz Bergamott, Marokkói Neroli, Pezsgő Akkord
Szívillat: Olasz Írisz, Olasz Orrisz Vaj, Francia Orrisz Vaj, Tubarózsa, Madagaszkári Ylang-Ylang
Alapillat: Mysore Szantálfa, Tölgymoha, Bőr Akkord
Űrtartalom:
illatcsalád: púderes, fás, virágos
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A „Masque Opera” harmadik felvonása első jelenetének kidolgozásában Luca Maffei parfümőr jeleskedett, és alkotása fókuszába a pezsgőn tündöklő, mégis roppant titokzatos primadonnát, az íriszt helyezte.
A Masque Milano kreatív igazgatói egy randevú várakozással és izgalommal teli előkészítő pillanatainak olfaktórikus hangulatát kívánták megjeleníteni, amikor a friss virágok már a vázában pompáznak, a gondosan kiválasztott bakelitlemez is pörög, a tűt már rahelyeztük. A fényeket puhábbra tompítottuk és a pezsgősüveget is kinyitottuk, a pezsgő élesztős aromái felszállnak, a lépcsőházból tűsarkak kopogása hallatszik, mély lélegzetvétel, erősödő szívdobogás, szeretnénk, ha ezek a varázslatos pillanatok örökre velünk maradnának.
A kifújást követően a plüsspuha, bársonyosan krémes textúrájú írisz illata kerít minket a hatalmába, mely szinte azonnal szinte felrobban a bőrünkön egy nerolis-bergamottos, szikrázó pezsgő akkordban.
Ez a rövid pezsgés azonban nem a buborékos szódára és a bor illatára koncentrál, hanem a nemes francia pezsgők egyik legfőbb jellegzetességére, a nyers gabona illatára emlékeztető élesztő aromaanyagaira, melyek rendkívüli összhatást produkálnak az olasz írisz abszolúttal együttműködve. Mindez szinte fellazítja az írisz sűrű krémességét, és roppant egyedi rétegezettséget ad az akkordnak.
A L'Attesa-ban az írisznek három aspektusa is észlelhető. Ahogy a szív felé közelítünk a krémesebb olasz írisz abszolút illatát felváltja az olasz és francia orriszvaj, melyek újabb izgalmakat kínálnak: hűvösebb, száraz és kissé zöldebb hangok rétegződnek a gyümölcsös, szinte gourmand édességbe hajló illatos zöngékkel, egészen rendkívüli tonalitást adva a jelenetnek.
Az illatos zenemű alaphangját egyértelműen az írisz adja, körülötte forog minden, mint naprendszerünkben a bolygók az izzó Nap körül.
Az írisz, mint egy reflektorfényhez szokott primadonna, nem tűri a határozott virágok illatának jelenlétét a pódiumon, ezért az illat szívében csupán egy lehelletnyi elegáns tubarózsaszellő és ylang-ylang emelkedik fel bőrünkről, ami még tovább emeli virágosan dekadens eleganciáját, csodálatos virágos egyensúlyt teremtve.
A leszáradás újabb színt ad az írisz tündöklésének, a Mysore szantálfa kissé megédesíti az elixírt, amit a tölgymoha és egy puha bőr akkord ringat el bársonyos illatbölcsőjében.
Az írisz finoman melankolikus hangja végigkíséri a kompozíciót, folyamatos átalakulásával fenntartva az izgalmat és a várakozást, telis-tele apró érzelmi hullámzásokkal, bizonyítva, hogy napjaink egyik legjobb íriszparfümével randevúzhattunk, amit Luca Turin sem rejtett véka alá a kompozíciót magasztoló kritikájában.
 
----------------------------------------------------------
 
Head Notes Italian Bergamot, Moroccan Neroli, Champagne accord
Heart Notes Italian Iris abs., Italian Iris Root Butter, French Iris Root Butter, Tuberose abs., Ylang Ylang Madagascar
Base Notes Sandalwood Mysore, Oakmoss, Leather accord
On a summer night. Everything is ready for the rendez-vous...
Act III scene I
All is set for the rendezvous.
The soft lights seem to fondle the wrinkled sound of the old vinyl disc, and play hide-and-seek in the warm embrace of the jazz singer’s voice. The wide french-window is opened on the terrace. Outside, only the cicadas shrill drowning and the warm summer breeze. On the tea-table, a nosegay of freshly plucked flowers, flooding the room with a cocktail of smells and a bright colour palette. You uncork a champagne bottle and fill the two flutes. The unmistakable flavour of yeast hovers in the air. You settle into the couch, to enjoy this moment, and take a good look around – every single detail is simply perfect. You then close your eyes, breathe deeply, listen to the sound of her steps on the stairs. Can’t help smiling. You wish these moments would never end. There comes a knock on the door.
Interpreted by LUCA MAFFEI Perfumer

Vélemények

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 08. 02.
Nincs semmi új a nap alatt. Nagyon hasonlít Chanel 19 parfümre, azzal ellentétben azonban egy fikarcnyi édesség/krémesség nincs benne, sokkal könyörtelenebb és szárazabb írisz illat. Unisexnek mondható, mégis inkább maszkulinba hajló. A környezetem szerint borzasztó és rovarirtó szaga van. Én nagyon szeretem, ’pistol in my knickers’ típusú illat, akkor hordom amikor nagyon kell az önbizalom, amikor erősnek es megingathatatlannak, ellentmondást nem tűrőnek akarom érezni magam. A parfüm neve várakozást jelent, szerintem jelen esetben egy ragadozó vár egy zsákmányállatot
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 03.

Hadd mondjam el egyszerűen és érthetően!
Mennyeien tiszta, száraz és előkelő írisz, mely egyértelműen elegáns és szofisztikált.. egy költemény.

Frissítő bergamott, fanyar neroli és pezsgő esszencia ékesítik ezt a boldog nyitányt, de csak szépen körüllengve és támogatva az elejétől fogva domináns írisz illatát, mely porszáraz és gyönyörű ebben a fás alapokra helyezett remekműben.

Vaj puha, de markáns,
markáns, de letisztult,
letisztult, de nem egysíkú.

Frenetikus minőség.