Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Masque Milano

A Masque Milano niche parfümházat – mint a brand neve is mutatja – Milánóban alapította Riccardo Tedeschi és Alessandro Brun 2010 áprilisában.
Alessandro és Riccardo Lombardia székvárosában találkoztak és kötöttek barátságot, melyet a művészetek és a parfümök iránti közös szenvedélyük pecsételt meg, és arra ösztönözte őket, hogy kreativitásuk szabad kifejezéseként létrehozzák saját parfümházukat.
Bár mindketten műszaki tanulmányokat folytattak, olthatatlan vággyal fordultak a művészi alkotás felé, melyet klisék nélkül és a hétköznapi szabályok felrúgásával folytatnak. Imádják az utazást, a finom ételeket, a jó borokat, a zenét, az elegáns ruhákat és az olasz életörömöt.
A Masque Fragranze fő koncepcióját már az elnevezése is sejteti, ami nem más, mint az olasz hagyományos kultúrában mélyen gyökerező opera olfaktorikus átértelmezése.
Maga az opera szó is olasz eredetű, dalművet jelent. Vokális-hangszeres drámai színpadi műfaj, melyben a szerepeket énekes színészek alakítják, három-négy, sőt nem ritkán akár öt felvonásban.
A Masque Milano kreatív igazgatóinak legfőbb szándéka művészi illatsorozatuk elindításával az volt, hogy egy komplett „illatos operát” alkossanak, a „Masque Operát” – több felvonásban és jelenetben, elképesztően színes cselekménnyel, dramaturgiával, rendezőkkel és énekesekkel, úgy, hogy a művészetkedvelő közönség legszélesebb rétegét elérhesse.
Kollekciójuk minden egyes parfümje számozott, mely az adott felvonás egy-egy jelenetét demonstrálja.
A két művészeti igazgató rendkívüli hangsúlyt fektet a kiváló minőségű alapanyagokra, a kézműves palackok kidolgozására, de mindenekfelett illatos operájuk jeleneteinek megalkotóira, a parfümőrökre koncentrálva.
Minden új illat, vagyis jelenet előkészítése személyes találkozóval indul, alkotóműhelyében keresik fel a parfümőrt, meghallgatják személyes és szakmai életútját, az empátia és a szenvedély mezsgyéjén haladva pedig felajánlják neki a részvételt látnoki projektjükben a legtökéletesebb illatos jelenet kidolgozása érdekében.
Riccardo és Alessandro nem lépnek a színpadra, ők vérbeli drámaírók, színházigazgatók és karmesterek, céljuk kiváló művészi illatok tervezése és az alkotófolyamat levezénylése.
A Masque Operának eddig 3 felvonása íródott meg, felvonásonként 4-4 jelenettel, tehát 12 parfüm megalkotásával, a 4. felvonás éppen készülőben van.
 
Az „Opera” Kollekció
I. felvonás – A felfedezések, tapasztalatok, élmények… (The Experiences)
I.I – TERRALBA – DELPHINE THIERRY
I.II – MONTECRISTO – DELPHINE THIERRY
I.III – RUSSIAN TEA – JULIEN RASQUINET
I.IV – TIMES SQUARE – BRUNO JOVANOVIC
II. felvonás – Belső monológok (Interior Monologues)
II.I – LUCI ED OMBRE – MEO FUSCIUNI
II.II – MANDALA – CHRISTIAN CARBONNEL
II.III – (homage to) HEMINGWAY – FANNY BAL
II.IV – KINTSUGI – VANINA MURACCIOLE
III. felvonás – Szentimentális kapcsolatok (Sentimental Relationships)
III.I – L’ATTESA – LUCA MAFFEI
III.II – ROMANZA – Victorian Narcissus – CRISTIANO CANALI
III.III – LOVE KILLS – CAROLINE DUMUR
III.IV – TANGO – CÉCILE ZAROKIAN
IV. felvonás – Álmok (Dreams) készülőben…
 
Le Donne di Masque Kollekció
DOLCEACQUA – DELPHINE THIERRY
PETRA – CÉCILE ZAROKIAN
 
Az opera minden egyes jelenetében az állandó főszereplők mellett a mellékszereplők folyamatosan váltogatják egymást, akár az illatjegyek, mint ahogy a való életben mi is cserélgetjük maszkjainkat, legyen az a megjelenésünk, életmódunk, baráti kapcsolataink, hangszínünk vagy akár színlelt viselkedésünk.
Viszont legbensőbb érzékenységünket még egy maszkkal sem tudjuk eltakarni. A Masque Milano nem egy mítoszt szeretne kreálni, de nem is egy mindenki számára egységesen viselhető tömegterméket, hanem egy olyan parfümgyűjteményt, melynek saját lelke van, és mindegyik darabja egyedi és megismételhetetlen, amit úgy viselhetünk magunkon, akár egy második bőrt.
Rendezés:
Nézet: