Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bastille

Egy kisebb forradalom, gyönyörű lázadás az illatszeriparban, melyet a Bastille név szimbolizál, melyet 2019-ben Párizsban alapított Marie-Hortense Varin és Anne Bouvelle.
Marie borász családba született és fiatalon megtapasztalhatta, hogy a legjobbat akkor hozhatjuk ki a természetből, ha meghallgatjuk annak ritmusát, és tiszteletben tartjuk gyümölcseit.
 
A parfümpiac szinte áttekinthetetlen dzsungelében jellemzően még mindig "üzleti titoknak" tekintik a termékek összetevőit és a gyártók gyakran nem fedik fel azokat.
A Bastille hisz a fenntarthatóságban és az átláthatóságban, így minden kompozíciója nyitott, tehát közzéteszi valamennyi összetevőjét, hogy a kétely egy pillanatig se lebeghessen a bőrünk fölött.
 
A parfümök alapanyaga az alkohol is bio-búzából származik, megfelelnek az ISO 9235 szabványnak, így az összetevők 95%-a természetes eredetű, de a fennmaradó 5%-a is természetben fellelhető növényi matériák kémiai úton szintetizált aromája, melyek az illatok tartósságát biztosítják.
 
A parfümök vegánok, nem tartalmaznak felesleges színezékeket, parabéneket, oldószereket, UV szűrőket vagy stabilizátorokat, és minimális újrahasznosított kartondobozban kerülnek forgalomba.
A teljes gyártási folyamatot úgy tervezték, hogy minimálisra csökkentsék annak bolygónkra gyakorolt káros hatását.
 
Miért éppen Bastille?
 
A Bastille névre hallgató párizsi erődítmény, a francia forradalom egyik legmeghatározóbb jelképe. Elfoglalásával és lerombolásával a forradalmárok a királyság elnyomó hatalma elleni lázadásuknak adtak hangot.
Azért választottuk, mert egyrészt összetéveszthetetlenül utal francia gyökereinkre, másrészt magában hordozza azt az újfajta „lázadó” irányzatot, amelyet képviselünk a parfümiparban.
 
Miben különbözik a Bastille a többi parfümháztól?
 
A Bastille az eredetiséget és a minőséget ötvözi illataiban. Büszkék vagyunk a kreatív szabadságra, mellyel megtiszteljük a parfümök készítőit és arra, hogy nem őrzik titkaikat a termékeik összetevőit illetően: hiszen minden csomagoláson pontosan feltüntetjük, hogy a vásárlóik tisztában legyenek vele, hogy mit fújnak a bőrükre.
 
Mitől természetesek ezek a parfümök?
 
A Bastille összes terméke megfelel az ISO 9235-ös szabványnak, amely az aromás természetes nyersanyagok felhasználását szabályozza, melynek értelmében természetes parfümnek azok a termékek nevezhetők, melynek természetes nyersanyag tartalma minimum 95%.
 
Keverjük a természetes illatmolekulákat és a természetes eredetű, de kémiai úton szintetizált aromákat.
Erre egy jó példa az ambroxán, mely megtalálható a Bastille parfümjeiben is, ami egy szintetikus illatmolekula, melyet eredetileg a zsálya növényből vonnak ki, de egy laboratóriumban alakítják át. Az ambroxán azért népszerű, mert az állati eredetű ambergris illatjegyet kiválóan helyettesíti.
 
Mindemellett a parfümök alkoholbázisa is természetes, hiszen bio-búzából készül, amely nem csak környezetbarát megoldás, de a bőröd is jobban fogja szeretni.
Fontos azt is megemlíteni, hogy a parfümök a hormonokra káros anyagoktól is mentesek, ezért például az állapotos parfümrajongók is nyugodt szívvel használhatják. A különböző oldószereket, stabilizátorokat, színezékeket és UV szűrőket se találhatjátok meg az alapanyagok listájában.
 
Nem csak természetes, hanem még környezetbarát is?
 
A teljes műanyagmentességre törekszünk, mely alól csak a parfümpumpák és fújók kivételek, mert azokat egyelőre nem lehet más anyagokkal pótolni. A dobozok újrahasznosított papírból készülnek és celofán-mentesek.
Partnereink is mind környezettudatosak, és kizárólag minősített bio és fair trade alapanyagok kerülnek a Bastille termékeibe.
Bevételeink 1%-át az NGO Surfrider Foundationnek adományozzuk, mely 30 éve elkötelezett az óceánok védelme mellett.
 
Hol készülnek a termékek?
 
Franciaországban! Parfümjeinket Párizsban készítik, Grasse-ban állítják össze az eszenciákat, és Chartres -ben palackozzák. Üvegeinket egy val-de-marne-i iparos díszíti, és a dobozok gyártását egy párizsi műhelyre bíztuk.

 

 

Rendezés:
Nézet: