Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Etat Libre d'Orange Spice Must Flow edp-Unisex

Ár:
66.000 Ft (51.969 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Raktáron
Illatjegyek: Kardamom, Gyömbér, Bors, Mézeskalács akkord, Fahéj, Kömény, Török Rózsa, Sáfrány, Füstölő, Balzsamfenyő, Cypriol, Pacsuli
Űrtartalom: 100ml
illatcsalád: rózsás
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az Experimentum Crucis-szal elindított Orange Extraordinaire rózsaközpontú kollekció egyik legizgalmasabb darabja a Spice Must Flow. A fűszerkereskedők évszázadok óta töltenek be fontos nagyköveti szerepet a civilizáció fejlődésében, kiteljesítve a kulturális és gazdasági keveredést a különböző kontinensek között. A Spice Must Flow egyrészt a régi idők bátor, utazó fűszerkereskedőinek állít illatos emléket, másrészt inspirációként feleleveníti David Lynch Dűne című 1984-es kultuszfilmjét, mely Frank Herbert 1965-ös regényén alapul. „Aki uralja a „Fűszert”, az irányítja az Univerzumot! ”– „mondotta volt” Vladimir Harkonnen báró, a történet egyik szereplője.
A Dűne univerzumában a „spice melange”, vagy közismertebb nevén, a Fűszer nem csupán egy kábítószer, hanem a hatalom és a befolyás alapvető eszköze is, amely hosszabb életet és felerősödött érzékeket biztosít használója számára. Az a szer, amely könnyebbé és biztonságosabbá teszi a csillagközi utazást, melynek birtoklásáért állandó háború dúl az Univerzumban. A Fűszer különlegességét és értékét az adja, hogy mindössze egyetlen helyen található meg, egy Arrakis nevű, homokkal borított, barátságtalan bolygón, ahol egy rendkívül bonyolult és veszélyes eljárással lehet csak összegyűjteni. Tehát az Arrakis bolygó és fűszertermelésének irányítása egyenlő a teljes világegyetem uralmával.
 
A Spice Must Flow élénk és vibráló, rendkívül komplex és egyedi fűszerfelhővel nyílik meg, bizsergő bors és ragyogó sáfrány kíséretében, melynek aromás extravaganciáját emelik az energizáló gyömbér és megnyugtató kardamom mindeközben felszabaduló buborékai. A kezdő illatos tűzijáték egyértelműen a dicsőséges keleti fűszerpiacok hangulatát idézi meg.
A száraz fűszeresség középpontjában hamarosan megjelenik a bársonyos rózsa a meleg, megnyugtató fahéj kíséretében, mely nem véletlen, hiszen a Dűnében is a spice melange-ot egyértelműen fahéjas ízűnek írják le.
Ebben a szakaszban az illat nem az ínyenc édesség felé mozdul el, hanem szakrális irányt vesz, amint füstös, gyantás tömjén misztikus dimenziójával tágítja ki a kompozíció határait.
Felsejlik egy ismerős karácsonyi illat is, mely csupán villanásként fut át az illaton, és leginkább „mézeskalács akkordként” írható le, mely szelíd és teljesen cukormentes, miközben a balzsamfenyő gyantája örökzöld sötét erdők auráját csempészi be a 8-10 órás záróakkordba.
Ahogy a Dűne Fűszer melange-ának is legalapvetőbb tulajdonsága az, hogy menthetetlenül függővé teszi a használóját, és egy idő után ez a függőség olyan méreteket ölthet, hogy a szer megvonása az alany halálához is vezethet, így mi is óvatosan bánjunk a Spice Must Flow-val! Ahogy Paul Atreides is megjegyezte a Dűne történetében: „Ez egy méreg – körmönfont, alattomos és visszafordíthatatlan, akkor is elpusztít, ha már nem vagy a rabja”.
Félreérthetetlenül extrovertált és kétségtelenül parancsolóan leigázó parfümalkotással van dolgunk, amely egy mélyen átgondolt és ragyogóan kivitelezett, eredeti alapanyagokból készült spice melange.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!