Leírás és Paraméterek
Egy őszibarack formájú sütemény, piros, narancssárga vagy akár piros-zöld tésztagömbökből, belül ínyenc borostyánbarna krémmel, Gábriel Gábor gyermekkorának egyik kedvenc süteménye. Ez a sütemény eredetileg Toszkánából származó Alchermes likőrt tartalmaz. Arabul: القرمز qirmiz vagy kirmizi (قرمز)
Az Alchermes egy arab eredetű likőr, amelyet mindig is olyan ínyenc süteményekben használtak, mint a Battenberg torta vagy a toszkán Pesche dolci, főleg Közép-Olaszországban. Azonban a spanyolok által honosodott meg Olaszországban. Firenzében a Santa Maria Novella gyógyszertárban készítették, ahol a gyógynövények és a vörös állati tartalom miatt életelixírként ismerték.
Ezt a likőrt mint a De Gabor ház Alchermes parfümjének egyik különleges összetevőjét ettől a jól ismert cégtől vásárolják. Az eredeti likőr egyik legnagyobb tisztelője, Medici Katalin, aki egykor II. Orléans-i Henrikhez ment feleségül, Franciaországban is ismertté tette a terméket, ahol „liquore de’ Medici” néven terjedt el. Az első átírásos recept 1743-ból származik.
Az Alchermes likőr összetevői jobban koncentrálódnak a fűszeres fougère Alchermes parfümben, mint magában a likőrben. A kis vörös animális tartalmat az égő ámbra és a friss vörös toszkán bőr testesíti meg. A vörös sáfrány bizonyítottan orvosi előnyökkel bír.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!