Antonio Alessandria Dies Aurorae edp 50ml
Ár:
66.000 Ft
(51.969 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szállítási díj: | Ingyenes |
Elérhetőség: | Nincs készleten |
Fejillat: Mogyoró, Elemigyanta, Mandula, Pisztácia, Karamell
Szívillat: Méhviasz, Méz, Tömjén,
Alapillat: Cédrus, Pacsuli, Szantálfa, Vanília, Tonkabab, Pézsma |
Leírás és Paraméterek
Antonio Alessandria a Fleurs et Flammes-hoz hasonlóan egy – szülővárosa, Catania védőszentjéhez, Szent Ágotához kötődő – gyermekkori emléke alapján építette fel nyolcadik sajátmárkás illatkölteményét, melynek egészen egyedülálló, roppant összetett az evolúciója a bőrünkön.
Az ódon katedrálisok intenzíven átható, szakrálisan ölelkező illata kelti fel először érzékeinket, amit karamellizált olajos magvak – mogyoró, mandula és pisztácia – fenségesen krémes aromái egyensúlyoznak ki.
Igazán mesteri, ahogy a gyantás tömjénnel elvegyülnek ezek a lágy, szinte gyapjasan bársonyos, édes aromák.
A mogyoró pralinés lágyságába a mandula marcipános ínyencsége merül, melyet a pisztácia halványzöld ropogása tesz élettel telivé.
Ezt a káprázatos aromakórust a karamellizált, vadvirágos méz és a méhviasz teszi plasztikussá, amit vaníliarudak nagyon finom és lágy belső nektárja fűszerez.
Mindeközben a napkeleti bölcsek ajándéka, a tömjén folyamatosan biztosítja a misztikus hátteret, cédrus- és szantálfaforgácsok hullanak a tonkabab tejesen csörgedező patakjának habjai közé, igazi illatmágiában lehet részünk!
A gondosan szőtt, léleksimogató illatkompozíció igazán sűrű, melengető akkordok sorozata. Egy pillanatra sem válik sziruposan ínycsiklandóvá, végig meleg, tejszerűen krémes állagú és megnyugtatóan rituális marad.
Antonio inspirációját egy gyerekkori emlék szolgáltatta, amikor egy fiúgyermek elindul a férfivá válás útján, és a szent összefonódik a profánnal.
Szicíliában minden év februárjának első napjaiban Catania védőszentjét, Szent Ágotát (Sant’Agata) – aki egyike annak a hét női szentnek, akik Szűz Mária mellett név szerint szerepelnek a szentmise kánonjában – ünneplik pazar rendezvényekkel, melynek csúcspontja a február 4-én hajnalhasadáskor megtartott „messa dell'aurora” elnevezésű mise. Az egyedülálló esemény ötvözi az odaadást, a folklórt és a hagyományokat.
A tíz év körüli Antonio édesapjával vett részt ezen a misén először, melyen a zsebébe rejtett torrone és olivette – az ünnep tradicionális édességeinek – illata keveredett a templom évszázados fabútoraiba ivódott füstölők és a méhviaszgyertyák mézes kipárolgásával.
A torrone nem más, mint egy különleges habcsók, tojásfehérjével, mézzel és cukorral összedolgozott pörkölt olajos magvak, két ostyaréteg között, melynek szicíliai specialitása, hogy pisztácia is kerül bele jócskán.
Az Olivette di Sant'Agata külsőre úgy néz ki, mint egy zöld olívabogyó, íze és illata azonban a szicíliai cukrásztudomány kvintesszenciája. Az olivette receptje: öntsünk mandulalisztet egy serpenyőbe cukorral és zöld ételszínezékkel, majd apránként adagoljunk hozzá vizet, amíg puha tésztát nem ad, akkor lassú tűzön főzzük 15 percig, folyamatosan kevergetve, végül adjunk hozzá rumot vagy édes likőrt. A kész matériából formáljunk olívabogyó méretű golyókat, hempergessük kristálycukorba, és hagyjuk száradni.
Csukjuk be a szemünket, és próbáljunk elképzelni egy olyan zöldes színt, amilyet még sohasem láttunk, utána idézzünk fel hangokat, amelyeket egymás után még soha nem hallottunk; legyen ez a zenetöredék egy liturgikus orgonafutam, melybe egy gyerekdal motívumait szőtték, majd szippantsunk egyet Antonio Alessandria addiktív remekművéből: egy vasárnapi mosoly ereje, ami örökre elkísér és velünk marad!
Szicíliában jártunkkor érdemes meglátogatni Catania szívében Antonio kultikus parfümbutikját, a Boudoir 36-ot!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!